سوالات رایج در مورد کاغذ سنگی (چاپ کاغذ سنگی و ویژگیهای آن)

کاغذ سنگی

 

سوالات متداول در مورد کاغذ سنگی وچاپ کاغذ سنگی

 

۱- آیا برای چاپ کاغذ سنگی دستگاه خاصی مورد نیاز است؟

اگر کاغذ سنگی دارای جنس مناسب باشد، تمامی چاپخانه ها با تمامی ماشین‌آلات چاپ قادر به چاپ روی آن می باشند. نکته مهم اینکه برای چاپ کاغذ سنگی نیاز به تغییر مرکب نبوده و با ماشین‌های افست و مرکب معمولی نیز روی آنها می توان چاپ کرد.

 

۲- سرعت خشک شدن کاغذ سنگی پس از چاپ چگونه است؟

کاغذ سنگی تولیدی داخلی با توجه به اینکه دو رو دارند که یک روی آن زبر و روی دیگر آن صیقلی و براق می باشد لذا سرعت خشک شدن مرکب روی آنها در ماشین آلات معمولی و بدون IR و UV متفاوت است در ماشین آلات دارای خشک کن AR و UV سرعت خشک شدن سطح صیقلی نیز سریع بوده و بلافاصله خشک میشود در ماشین‌آلات معمولی سطح زبر کاغذ بلافاصله خشک شده و اصطلاحاً پشت نمی زنند اما سطح براق آن نیاز به افزودن ماده خشک کن در مرکب و یا پودر خشک کن در ماشین چاپ می باشد.

۳– کیفیت چاپ بر روی کاغذ سنگی چگونه است؟

با توجه به اینکه بافت تشکیل دهنده کاغذ سنگی با کاغذ سلولوزی متفاوت می‌باشد چاپ نیز روی آن با کیفیت بسیار بالاتر انجام می‌شود، کاغذها و مقواهای سلولوزی بافت بلند داشته و مرکب در حدود تصاویر پخش می شوند لذا وقتی با دقت به آن نگاه شود گویی مرکب از خط خارج شد و کیفیت چاپ پایین آمده است این در حالی که در کاغذ سنگی به لحاظ بافت نقطه ای این مشکل وجود نداشته و کیفیت چاپ بسیار بالا میباشد کیفیت چاپ در زمانی که طرح مورد نظر ما کاملاً متراکم به‌لحاظ رنگ باشد (تمپلات) در کاغذ سنگی بسیار بالاتر و مشهود تر از کاغذ و مقوای معمولی می باشد.

 

۴- میزان مصرف مرکب در کاغذ سنگی چگونه است؟

کاغذ سنگی به دلیل داشتن دو روی متفاوت مصرف مرکب متفاوت دارد در سطح براق و صیقلی میزان مصرف مرکب ۴۰ درصد کمتر از مقوا و کاغذ های سلولزی می باشد و در سطح مات و زبر این میزان به اندازه مقوا و کاغذ سلولزی می باشد.

۵- آیا پس از چاپ، مرکب از کاغذ سنگی جدا میشود؟

کیفیت کاغذ سنگی بسیار بالا بوده و علاوه بر داشتن چاپ با کیفیت، هیچ عاملی نمی تواند پس از چاپ به آن آسیب برساند این کاغذها در مقابل آب، روغن و انواع مایعات مقاوم بوده و حتی اگر لکه ای روی آن ریخته و خشک شود و بتوان آن را با دستمال نمدار پاک کرد، پاک کردن لکه باعث هیچگونه آسیب به چاپ نشده و کیفیت چاپ دست نخورده باقی می ماند از سوی دیگر در مقوا و کاغذ سلولزی و برخی از کاغذ های سنگی موجود در بازار پس از چاپ و خشک شدن سطح کاغذ اگر چسب نواری به آن چسبانده و جدا کنیم به چاپ آسیب رسیده و بخشی از مرکب به نوار چسب خواهد چسبید این در حالی است که برای کاغذهای رنگی تولیدی شرکت آذرخش آدلی ایرانیان این موضوع اتفاق نیفتاده و کیفیت چاپ همچنان ثابت می ماند.

 

۶- آیا برای صحافی کاغذ سنگی نیاز به چسب خاصی میباشد؟

نکته مهم در مورد کاغذ سنگی این است که این کاغذ ها با دوخت التراسونیک و بدون نیاز به چسب به هم می چسبند طوریکه در هنگام تلاش برای جدا کردن، کاغذ زودتر از محل اتصال یا دوخت پاره می شود. از سوی دیگر چسب های دو طرفه نیز برای چسباندن کاغذ سنگی به یکدیگر بسیار مناسب می باشند. در مورد لمینت کاغذ سنگی، بر روی مقوا و کارتن نیز بدون نیاز به تغییر چسب این کاغذ ها با توجه به فرمولاسیون خاص با تمامی چسبهای پایه آب و حلال مرسوم قابلیت چسبیدن به کارتن ومقوا بوده و به راحتی می توانید این کاغذ را لمینت کرده به خصوص برای بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی که در یخچال قرار می گیرند نظیر خرما، میگو، میوه و … استفاده نمود. در مورد استفاده از کاغذ سنگی برای جلد کتاب نیز، در صورت استفاده از چسب گرم در صحافی، کاغذ سنگی جایگزین بسیار مناسب برای مقوا و ورق های pvc می باشد طوری که بدون نیاز به سلفون و فعالیتهای بعد از چاپ هزینه های ناشی از آن را به شدت کاهش داده و باعث می شود کتاب عدم آسیب پذیری خود را از سمت جلد حفظ نموده و طول عمر بیشتری داشته باشد. در حال حاضر ناشران بزرگی همچون انتشارات پیام نور، انتشارات کاگو، انتشارات واژه پرداز اندیشه، انتشارات راه فردا و … از کاغذ سنگی در جلد کتاب های خود استفاده می نمایند.

 

۷- آیا بر روی کاغذ سنگی میتوان خدماتی نظیر طلاکوب، سلفون، uv موضعی و … انجام داد؟

با توجه به جنس کاغذ سنگی و هماهنگی مواد تشکیل‌دهنده آن با جنس خدمات مطرح شده، کیفیت این خدمات روی کاغذ سنگی بسیار بالاتر از مقوا میباشد

 

۸- آیا کاغذ سنگی رنگی هم می توان تولید کرد؟

در صورت داشتن تکنولوژی لازم در خط تولیدی و بسته به اینکه خط تولیدی چند لایه باشد می‌توان کاغذ سنگی سفید رنگی، یک رو رنگی و دو رنگی با رنگ های متفاوت در رو و پشت کاغذ تولید نمود.

 

۹- مقاومت حرارتی کاغذ سنگی چقدر است؟

کاغذ سنگی در ۱۸۰ درجه سانتیگراد ذوب شده و در صورت همجواری با آتش مقاومت بالاتری در مقابل آتش سوزی دارد و در صورت سوختن نیز تنها پودری (که غالباً آهک می باشد) از آن به جا می ماند کاغذ سنگی در درجه حرارت بالای ۱۳۰ درجه شکل خود را از دست داده و و اصطلاحاً دفرم می شوند البته می توان با افزودن برخی مواد افزودنی خاص به این کاغذها مقاومت حرارتی آنها را بالاتر برد.

 

۱۰- آیا کاغذ سنگی زیست تخریب پذیر است؟

به دلیل درصد بالای مصرف کلسیم کربنات در کاغذ سنگی، این کاغذ به عنوان کاغذ سبز در دنیا مشهور بوده و صنعت کاغذ سنگی هم به عنوان صنعت سبز معروف می باشد. اگر کاغذ سنگی را در طبیعت و زیر نور خورشید رها کنیم پس از ۳ ماه به صورت پودر درآمده و جذب طبیعت شده و آلودگی بصری نخواهد داشت البته با افزودن برخی مواد خاص می‌توان مقاومت این کاغذها را در مقابل نور خورشید بالا برد.

 

۱۱-مقاومت کاغذ سنگی در مقابل پارگی چقدر است؟

کاغذهای سنگی غالباً از یک طرف در مقابل پارگی مقاومت بالایی داشته و از سوی دیگر راحت تر پاره می شوند. در این میان برخی کاغذهای سنگی نظیر تولیدات شرکت آذرخش آدلی ایرانیان به دلیل فرمولاسیون و فرآیند تولید از هر دو طرف مقاومت کششی بالایی در مقابل پارگی دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *